Dr. Benedek László
1974-ben végeztem Budapesten a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. Szakvizsgáig a karcagi kórház újszülött-, gyermek- és fertőzőosztályain dolgoztam. 1978 óta vagyok Százhalombattán gyermekorvos, több mint hét évig voltam a Városi Egészségügyi Intézmény igazgatója, a Városi Vöröskereszt Szervezet elnöke.
 
1974-ben végeztem Budapesten a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. Szakvizsgáig a karcagi kórház újszülött-, gyermek- és fertőzőosztályain dolgoztam. 1978 óta vagyok Százhalombattán gyermekorvos, több mint hét évig voltam a Városi Egészségügyi Intézmény igazgatója, a Városi Vöröskereszt Szervezet elnöke. A rendszerváltás óta voltam több évig tagja a városi képviselőtestület környezetvédelemmel, egészségügyi kérdésekkel foglalkozó bizottságainak.
 
Régóta foglalkoztat a környezeti ártalmak betegségekkel való összefüggése. Ez vezetett az országos méretekben második legnagyobb környezetepidemiológiai vizsgálat elvégzéséhez Százhalombattán. Ennek eredményeiről számos előadás és publikáció készült, elősegítve, hogy a város és környezete szennyezését a felelősök jelentős mértékben csökkentették.
 
2002-ig az Orvosi Kamara Érdi Területi Szervezetének elnökhelyettese, több városi egyesület vezetőségi tagja voltam. Tagja vagyok a Pest Megyei Kamara Etikai, négy éve pedig a HGYE jogi bizottságának. 2010. novemberében a HGYE vezetőségi tagjává választottak.
 
2016-ban a Magyar Orvosi Kamara Etikai Bizottságának tagja lettem.

Címünk:
2440 Százhalombatta, Gesztenyés út 10.

Levelezési cím:
2441 Százhalombatta, Pf.: 69

Központi telefonszámok: +36-23-354-202,
+36-23-354-522
információk rendelésekről,
előjegyzés kérése, betegtájékoztatás)

Recepció: +36-23-540-656
(információk rendelésekről,
előjegyzés kérése, betegtájékoztatás)

Központi email: szazhalom@mail.battanet.hu